piątek, 5 października 2012

Żurek czy Barszcz Biały?:)


Skład:
kiełbasa biała surowa-2-3 szt
boczek wedzony-15 dag
ziemniaki-3 duze
marchewka
pietruszka
cebula-polowka
czosnek-3 zabki
por
seler
ziele angielskie
liść laurowy
grzyby suszone-garsc
majeranek
barszcz bialy winiary
zurek winiary


Na poczatek zalewamy wrzatkiem nasze grzyby i odstawiamy na  20 min.

W tym czasie do 3 l wody wrzucamy oczyszczoną kiełbase,gotujemy i oczyszcamy ja z ,,szumowin,,Nastepnie dodajemy pokrojone warzywa ziele angielskie i liśćlaurowy a na koniec podsmażony wczeniej na patelni,pokrojny w kostke boczek,cebule i czosnek.

Gdy grzybki sa juz gotowe,kroimy je w paski i dodajemy do naszego zurku.
Na koniec do polowy klubka wlewamy wody i uzupelniamy zurkiem i barszczem winiary,po pół opakowania z każdej saszetki i dodajemy ją do naszej zupy.

Wszystko gotujemy jeszcze jakies 20 min.

i GOTOWE:)

Winiary inspiruje - KONKURS

3 komentarze:

  1. Wygląda smacznie. Ja robię bardzo podobnie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam
    Gratuluję wygranej w konkursie: Winiary Inspiruję organizowanym przez www.jakpomasle.pl oraz markę Winiary. Nagrody zostaną wysłane pocztą.Proszę o podanie adresu wysyłki nagród.

    OdpowiedzUsuń