poniedziałek, 29 października 2012

Chłopski gar


Bardzo często robimy to danie. Jest pyszne, proste i wszystkim smakuje :)

Skład:
2 Polędwiczki
Papryka - 1
Cebula - 1 duża
Kapusta mała
Czosnek - 4 ząbki
Ziemniaki - ok 5 sztuk
2 x Winiary pomysł na Chłopski Garnek
  Olej
  
 
Polędwiczki kroimy w drobno, siekamy czosnek i mieszamy z naszym mięskiem, doprawiając je solą i pieprzem. W tym czasie zabieramy się za krojenie pozostałych składników. Paprykę w niewielkie paseczki, cebulę w półksiężyce, kapustę siekamy cieniutko, a ziemniaki w kwadraciki.
 
  
Polędwiczki wrzucamy do głębokiej nagrzanej patelni z olejem. Smażymy przez chwilę i dodajemy cebulę, a chwilę później paprykę.


 Po około 10 minutach dodajemy kapustę i ziemniaki i zalewamy sosem z 2 opakowań 'Winiary pomysł na Chłopski Garnek', który przyrządzamy według instrukcji na opakowaniu. Całość mieszamy, przykrywamy przykrywką i czekamy do momentu, aż ziemniaki będą miękkie, od czasu do czasu mieszając i dodając wody, jeśli to konieczne. 
 
My użyłyśmy 2 polędwiczek, bo uwielbiamy mięso z Chłopskiego gara, ale Wy możecie użyć mniejszych proporcji :) 
 
Smacznego :)

Świat kapusty

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz