wtorek, 5 marca 2013

Zapiekanka ziemniaczana No.2


Wypróbowałyśmy ostatnio "Winiary pomysł na zapiekankę ziemniaczaną" i wyszła pyszna! 
Bardzo polecamy :)

Skład:
 25 dag mięsa mielonego
mała cebula
4 ząbki czosnku
ziemniaki
ok 20 dag żółtego sera
Winiary "pomysł na zapiekankę"

Przygotowanie:
Na patelni podsmażamy mięsko z posiekaną cebulką i czosnkiem.
 Pokrojone w grube plastry ziemniaki układamy w brytfance, na nie kładziemy warstwę smażonego mięsa, następnie znowu warstwa ziemniaków, mięsa i znów ziemniaki. Na wierzchu układamy jeszcze plasterki pomidorów i posypujemy całość startym serem.
 Zapiekankę polewamy "Winiary pomysł na" przyrządzonym według przepisu z opakowania i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni przez około 45 minut (ziemniaki muszą być miękkie!)



Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz