czwartek, 2 sierpnia 2012

Makaron z mascarpone


Skład :
filet z kurczaka
mascarpone-duże opakowanie
suszone pomidory-pół słoiczka
czarne oliwki-pół słoiczka
rukola
sól-pieprz
makaron tagliatelle
 

Na początek oczyszczamy i kroimy w kostkę kurczaka. Przyprawiamy go solą, pieprzem i zalewamy olejem z suszonych pomidorów, po czym odstawiamy na ok 1 godzinę.
 

Makaron gotujemy al dente.
 

Suszone pomidory kroimy w paski a oliwki na połówki.
 

Na oleju z suszonych pomidorów podsmażamy kurczaka, gdy lekko się zarumieni dodajemy oliwki i suszone pomidory i dusimy ok 7 min.
 

Na koniec dodajemy serek mascarpone.
 

Trzymamy na ogniu do momentu rozpuszczenia serka, solimy i pieprzymy, po czym wykładamy na gorący makaron i ozdabiamy rukolą.
 

GOTOWE:)

1 komentarz:

  1. świetny przepis. smakuje bardzo dobrze także z makaronem z pełnego ziarna!

    OdpowiedzUsuń