poniedziałek, 4 lutego 2013

Gnocchi z kurkami

 

 Skład:
 słodka polędwiczka
 25 dag kurek
 śmietanka 30%
ćwiartka cebuli
Gnocchi (włoskie kluseczki) - my wypróbowałyśmy zakupione w sklepie włoskim, ale możecie je zrobić sami! Na końcu dzisiejszego przepisu czeka na Was znaleziony filmik z instrukcją jak je przygotować :)

Przygotowanie:
Gnocchi przyrządzamy według przepisu z filmiku lub opakowania. Kurki gotujemy w osolonej wodzie przez ok 10 -15 min.
Na patelni podsmażamy pokrojoną w paski polędwiczkę, a następnie dodajemy ugotowane kurki i 5-6 łyżek wody z gotowania. Jeszcze chwilkę dusimy, a gdy woda odparuje wlewamy śmietankę.
 Gotowe kluseczki mieszamy z sosem i gotowe!


A teraz obiecany filmik:
 
Powodzenia :)

1 komentarz: