poniedziałek, 26 listopada 2012

Tajski kurczak na salacie


Skład:
1 filet kurczaka
pół cytryny
kiełki fasoli - 2 opakowania
papryka żółta i czerwona
5 ząbków czosnku
pół cebuli
sałata lodowa
 

Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju podsmażamy czosnek z cebulką i dodajemy kurczaka. Chwilę smażymy, po czym wrzucamy paprykę i wszystko razem dusimy. 
Następnie dodajemy kiełki i dusimy jeszcze przez 5 min. Wyciskamy do całości sok z połówki cytryny i wrzucamy suszone papryczki chilli (ilość zależy od tego jak bardzo ostre jedzenie lubimy :)). Na koniec wykładamy wszystko na porwaną sałatę lodową i gotowe.
 

 Dla osób zdrowo się odżywiających lub liczących kalorie polecamy wersję light, czyli przygotowanie tego dania na patelni grillowej bez dodatku oleju - pysznie, dietetycznie i ZDROWO! :)
 

Smacznego :)


Kulinarne podróże

3 komentarze:

  1. Mniam! Wspomnienia z Tajlandii wracają!
    Koniecznie muszę zrobić takie danie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję za udział w akcji. Pysznie wygląda ten tajski kurczak! :))

    OdpowiedzUsuń