środa, 5 września 2012

Polędwiczki marynowane




Skład:

2 polędwiczki
1 duża cebula
3 cytryny
słoiczek suszonych pomidorów
5-6 ząbków czosnku
sól i pieprz
  

Polędwiczki kroimy w plastry o grubości ok 1cm, wrzucamy do miski i zalewamy olejem z suszonych pomidorów.
  

Pomidorki kroimy w paseczki i wrzucamy do miski.
  

Podobnie dzieje się z cebulą.
  
  
i cytryną.
 
 
Siekamy czosnek, wrzucamy do reszty składników i wszystko razem mieszamy, doprawiając solą i pieprzem.
  

Miskę przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny (im dłużej tym lepiej).
  

Po upływie tego czasu wystarczy już tylko podsmażyć polędwiczki z cebulą i suszonymi pomidorkami i... GOTOWE!
 

 Życzymy smacznego! :)

3 komentarze:

  1. niebo w gębie :) przepyszne

    OdpowiedzUsuń
  2. Po prostu ME GUSTA :D :D :D

    Wygląda wyśmienicie a smakuje pewnie nieziemsko... Przepis spisuje i przy okazji będę tym daniem popisywać się przed gośćmi ;-)

    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń