poniedziałek, 26 sierpnia 2013

Makaron z pesto bazyliowym


orzeszki piniowe 
oliwa z oliwek 
duza garsc bazylli 
czosnek 4 zabki 
+ pierś z kurczaka


Wszystkie składniki na pesto miksujemy, a makaron gotujemy al dente. Gotowe pesto dodajemy do makaronu i mieszamy. Na wierzchu ukladamy podsmazanego krczaka i gotowe ;)

Do tego dania idealnie pasowało czerwone wino Celebro Italy, które ze smakiem wypiłyśmy do naszej kolacji :)





7 komentarzy:

  1. Ślinka cieknie :) dla mnie obiad idealny!
    Pozdrawiam
    myszkagotuje.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Można użyć czegoś takiego zamiast robić pesto http://testujemyjedzenie.pl/bazyliowe-pesto-baresa-lidla-test-opinie/ ?

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo fajny przepis :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetne przepisy..myślę, że mamy podobny smak:D

    OdpowiedzUsuń
  5. Coś wspaniałego takie pesto! :D

    OdpowiedzUsuń