środa, 30 stycznia 2013

Tarta szpinakowa na cieście francuskim


Skład:
Ciasto francuskie
1 opakowanie szpinaku
6 ząbków czosnku
1 mała cebula
4 jajka 
boczek - 20dag
kilka pomidorków cherry
Ser żółty


Przygotowanie:
Pokrojoną w kosteczkę cebulę i posiekany czosnek podsmażamy na patelni na złoto, a następnie dodajemy boczek i chwilkę smażymy. Wrzucamy szpinak, a na sam koniec roztrzepane jajka i wszystko dokładnie mieszamy. Gotowy mix wrzucamy na wyłożonej ciastem francuskim formie, posypujemy startym żółtym serem i układamy na wierzchu pokrojone na pół pomidorki.
Całość pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez ok 30 minut.
I szczerze mówiąc... najlepiej smakuje na 2 dzień po odgrzaniu :)


Smacznego ! :)

3 komentarze:

  1. Pyszność! Nie skończyłoby się na jednym kawałku:)

    OdpowiedzUsuń
  2. faktycznie ślinka cieknie mmmm kto mi takie zrobi ?

    OdpowiedzUsuń
  3. macie rację :D to jest pyszne :D żonę poprosiłem aby zrobiła i mmm pychotka ;)

    OdpowiedzUsuń