mięso mielone wieprzowe-15dag
cebula-1 mała
czosnek-3 ząbki
pieczarki-15dag
papryka-1 sztuka
szpinak-pół opakowania
opakowanie makaronu do lasagne<bez gotowania>
ser żółty-20 dag
przecier pomidorowy-ok 0,5l
serek wiejski-1 opakowanie
Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Kroimy w paski paprykę i pieczarki i dodajemy do cebuli i czosnku. Na koniec dodajemy szpinak i wszystkie składniki dusimy razem na patelni.
Mięso mielone podsmażamy na złoty kolor na drugiej patelni. Gdy szpinak połączy się ze wszystkimi składnikami łączymy mięso ze wszystkimi warzywami i zalewamy przecierem pomidorowym, dusząc ok 10 min na małym ogniu.
Do brytfanki wkładamy jeden plaster makaronu, przykrywamy go naszym farszem, nakładamy 2 łyżeczki serka wiejskiego i posypujemy startym żółtym serem. Ponownie nakładamy makaron, farsz, serek wiejski i ser żółty. Powtarzamy to jeszcze raz, jeśli pozwala na to wysokość brytfanki, pamiętając, że ser żółty ma być ostatnią warstwą!
Naczynie przykrywamy folią i wkładamy do piekarnika na ok 20-30 min w temperaturze 180 stopni. Następnie ściągamy folię i podpiekamy jeszcze ok 10 min.
i...Gotowe:)
Życzymy smacznego!
cebula-1 mała
czosnek-3 ząbki
pieczarki-15dag
papryka-1 sztuka
szpinak-pół opakowania
opakowanie makaronu do lasagne<bez gotowania>
ser żółty-20 dag
przecier pomidorowy-ok 0,5l
serek wiejski-1 opakowanie
Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Kroimy w paski paprykę i pieczarki i dodajemy do cebuli i czosnku. Na koniec dodajemy szpinak i wszystkie składniki dusimy razem na patelni.
Mięso mielone podsmażamy na złoty kolor na drugiej patelni. Gdy szpinak połączy się ze wszystkimi składnikami łączymy mięso ze wszystkimi warzywami i zalewamy przecierem pomidorowym, dusząc ok 10 min na małym ogniu.
Do brytfanki wkładamy jeden plaster makaronu, przykrywamy go naszym farszem, nakładamy 2 łyżeczki serka wiejskiego i posypujemy startym żółtym serem. Ponownie nakładamy makaron, farsz, serek wiejski i ser żółty. Powtarzamy to jeszcze raz, jeśli pozwala na to wysokość brytfanki, pamiętając, że ser żółty ma być ostatnią warstwą!
Naczynie przykrywamy folią i wkładamy do piekarnika na ok 20-30 min w temperaturze 180 stopni. Następnie ściągamy folię i podpiekamy jeszcze ok 10 min.
i...Gotowe:)
Życzymy smacznego!
Zrobiłam według przepisu i wyszło przepysznie! Na pewno będę korzystała z Waszych przepisów częściej :)
OdpowiedzUsuńStrasznie się cieszymy, że smakuje! :D
Usuń