Skład :
bulion z kurczaka ok - 2 szklanek
1,5kg pomidorów
ziele angielskie
liść laurowy
czosnek - 3 ząbki
ćwiartka cebuli
śmietana lub jogurt naturalny
Dodatki
bagietka lub ciabatta
bazylia
Gdy bulion jest juz gotowy na patelni podsmażamy czosnek i cebule, a następnie cala zawartość z patelni dodajemy do bulionu.
Następnie pomidory kroimy na połówki i zlewamy wrzątkiem. Ściągamy z nich skórkę, solimy, pieprzymy i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na ok 40-50 min.
Gdy pomidory są już gotowe dodajemy je do wrzącego bulionu i wlewamy połowę szklanki śmietany, po czym całość blenderujemy dalej gotując.
Na koniec bagietkę smarujemy masłem i wstawiamy do piekarnika na 10min.
Gotowy krem wlewamy do miseczki ozdabiamy bazylia, grzanką i łyżką śmietany iii... GOTOWE:)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz