piątek, 1 lutego 2013

Grillowane Krewetki


Skład:
pół kilo krewetek
8 ząbków czosnku 
olej
natka pietruszki
sok z 1 cytryny
świeży pieprz

SOS:
5 łyżek majonezu
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku


W misce marynujemy krewetki z czosnkiem, olejem, sokiem z cytryny i świeżym pieprzem, a następnie pozostawiamy na przynajmniej godzinę.
Nasze krewetki nadziewamy na patyczek do szaszłyków (tak jak na zdjęciu).
 

Na rozgrzanej i naoliwionej patelni grillowej układamy gotowe patyczki z krewetkami i obsmażamy z każdej strony po 2-3 min. Na koniec oprószamy natką pietruszki.
Sos do krewetek to mieszanka majonezu, jogurtu i  rozdrobnionego czosnku.

Gotowe krewetki możemy podawać z gorącą grzanka:)


Życzymy smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz