Skład:
pół kilo krewetek
8 ząbków czosnku
olej
natka pietruszki
sok z 1 cytryny
świeży pieprz
SOS:
5 łyżek majonezu
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
W misce marynujemy krewetki z czosnkiem, olejem, sokiem z cytryny i świeżym pieprzem, a następnie pozostawiamy na przynajmniej godzinę.
Nasze krewetki nadziewamy na patyczek do szaszłyków (tak jak na zdjęciu).
Na rozgrzanej i naoliwionej patelni grillowej układamy gotowe patyczki z krewetkami i obsmażamy z każdej strony po 2-3 min. Na koniec oprószamy natką pietruszki.
Sos do krewetek to mieszanka majonezu, jogurtu i rozdrobnionego czosnku.
Gotowe krewetki możemy podawać z gorącą grzanka:)
Życzymy smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz