Skład:
słodka polędwiczka
25 dag kurek
śmietanka 30%
ćwiartka cebuli
Gnocchi (włoskie kluseczki) - my wypróbowałyśmy zakupione w sklepie włoskim, ale możecie je zrobić sami! Na końcu dzisiejszego przepisu czeka na Was znaleziony filmik z instrukcją jak je przygotować :)
ćwiartka cebuli
Gnocchi (włoskie kluseczki) - my wypróbowałyśmy zakupione w sklepie włoskim, ale możecie je zrobić sami! Na końcu dzisiejszego przepisu czeka na Was znaleziony filmik z instrukcją jak je przygotować :)
Przygotowanie:
Gnocchi przyrządzamy według przepisu z filmiku lub opakowania. Kurki gotujemy w osolonej wodzie przez ok 10 -15 min.
Na patelni podsmażamy pokrojoną w paski polędwiczkę, a następnie dodajemy ugotowane kurki i 5-6 łyżek wody z gotowania. Jeszcze chwilkę dusimy, a gdy woda odparuje wlewamy śmietankę.
Gotowe kluseczki mieszamy z sosem i gotowe!
Na patelni podsmażamy pokrojoną w paski polędwiczkę, a następnie dodajemy ugotowane kurki i 5-6 łyżek wody z gotowania. Jeszcze chwilkę dusimy, a gdy woda odparuje wlewamy śmietankę.
Gotowe kluseczki mieszamy z sosem i gotowe!
A teraz obiecany filmik:
Powodzenia :)
Uwielbiam kurki!
OdpowiedzUsuń