czwartek, 31 stycznia 2013

Faszerowane jajka


Skład:
Jajka -  ok 10 szt.
pieczarki - ok 10 szt.
szczypiorek - 1 pęczek
cebulka
jogurt naturalny (gęsty) -2/3 łyżki
majonez - 3 łyżki
pieprz i sól

Do dekoracji - czerwona i żółta papryka


Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo. W tym czasie na patelni podsmażamy cebulkę i drobno pokrojone pieczarki. Ugotowane jajka kroimy na pół i wyciągamy żółtka, które drobno kroimy wrzucamy na patelnię. Możemy również wrzucić kilka pokrojonych w kosteczkę białek. Następnie do farszu wrzucamy szczypiorek, jogurt i majonez. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a potem faszerujemy jajka gotową pastą.  Wszystko udekorujcie cieniutko pokrojoną papryką i gotowe :)


SMACZNEGO :))

2 komentarze:

  1. Cześć, chciałabym ten przepis wykorzystać w moim blogowym przeglądzie ciekawych przepisów (link do Twojego przepisu, u mnie w blogu tytuł przepisu i zdjęcie z Twojego bloga). Czy to jest dla Ciebie OK?

    OdpowiedzUsuń