Składniki:
bułka
kotlet wołowy (Jeśli macie czas, przygotujcie go własnoręcznie:)
sałata
ogórek konserwowy i świeży
pomidor
Sos:
majonez
keczup
musztarda
Przygotowanie jest banalnie proste:)
Bułkę wkładamy na 3 minuty do rozgrzanego piekarnika. Po wyjęciu dodajemy sos przygotowany z trzech łyżek majonezu, łyżki keczupu i łyżeczki musztardy. W tym czasie grillujemy kotleta i cebulę, a następnie wszystkie składniki wykładamy na ciepłą bułkę. Jeśli lubimy dużo sosu, możemy dodać go jeszcze trochę na wierzch, po czym przykrywamy górną częścią bułki.
Smacznego:)
A najlepsze jest to, że takim jednym hamburgerem człowiek naje się bardziej niż 20 z fast foodu :)
OdpowiedzUsuńa nie lepiej samemu zrobic kotlet do hamburgera?
OdpowiedzUsuńOczywiście! Nawet zachęcamy do tego, żeby przygotować go własnoręcznie :)
Usuń