piątek, 11 stycznia 2013

Hamburger


Składniki:
bułka 
kotlet wołowy (Jeśli macie czas, przygotujcie go własnoręcznie:)
sałata 
ogórek konserwowy i świeży
pomidor

Sos:
majonez
keczup
musztarda

Przygotowanie jest banalnie proste:)
Bułkę wkładamy na 3 minuty do rozgrzanego piekarnika. Po wyjęciu dodajemy sos przygotowany z trzech łyżek majonezu, łyżki keczupu i łyżeczki musztardy. W tym czasie grillujemy kotleta i cebulę, a następnie wszystkie składniki wykładamy na ciepłą bułkę. Jeśli lubimy dużo sosu, możemy dodać go jeszcze trochę na wierzch, po czym przykrywamy górną częścią bułki.
 

Smacznego:)

3 komentarze:

  1. A najlepsze jest to, że takim jednym hamburgerem człowiek naje się bardziej niż 20 z fast foodu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. a nie lepiej samemu zrobic kotlet do hamburgera?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oczywiście! Nawet zachęcamy do tego, żeby przygotować go własnoręcznie :)

      Usuń