środa, 26 września 2012

Faszerowana cukinia


Skład:
cukinia
mięso mielone (wieprzowe) -25 dag
papryka-1 szt
czosnek-4 ząbki
cebula-1 mała
pieczarki-10dag
pomidory w puszce
ser żółty-15 dag
 

Mięso doprawione solą i pieprzem podsmażamy na patelni.
W tym czasie paprykę kroimy w paski, czosnek i cebulę w kostkę, pieczarki w piórka i wszytsko razem podsmażamy na patelni. Gdy warzywa sie podduszą dodajemy je do naszego zarumienionego  mieska i zalewamy pomidorami z puszki.
  


Na koniec do farszu dodajemy starty żółty ser.
 

Cukinię kroimy na pół i wydrążamy z niej środek który dodajemy do naszego farszu.
Ja miałam dużą cukinię wiec przed faszerowaniem włożyłam ją na 15 min do nagrzanego piekarnika.
 

Gdy farsz jest już gotowy, układamy go w cukinii, którą na koniec przykrywamy startym żółtym serem.



Podpiekamy w piekarniku aż do rozpuszczenia sera.
  
Smacznego !

4 komentarze: