Skład:
mięso mielone wieprzowe-20dag
papryka-czerwona,zielona,żółta
cebula-1 szt
czosnek-4 ząbki
papryczki chilli-2 szt
przyprawa do burritos
czerwona fasolka-pół puszki
sos pomidorowy-2 szklanki
tortilla-5szt
ser żółty
Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Gdy się zarumienią dodajemy pokrojoną w paski świeżą paprykę i papryczkę chilli. Wszystko razem dusimy, a na koniec dodajemy fasolkę.
Na drugiej patelni podsmażamy mięso przyprawione przyprawą burritos, solą i pieprzem. Gdy mięso się podrumieni łączymy je z warzywami.
Następnie rozkładamy ciasto i nakładamy jego środek gotowy farsz, posypujemy startym serem, po czym mocno skręcamy w rulon i układamy w brytfance.
Zwinięte burritos posypujemy serem, przyprawą do burritos i polewamy przecierem pomidorowym.
Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na ok 20-25 min.
Mniam! Zrobiłam wczoraj właśnie z Twojego przepisu i wyszły przepyszne!
OdpowiedzUsuńTo super, że smakowało! :D
OdpowiedzUsuńTwój przepis mnie zachęcił! Przygotuje chyba sobie w domu!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
ujemfot.blogspot.com