piątek, 14 września 2012

Burritos


Skład:
mięso mielone wieprzowe-20dag
papryka-czerwona,zielona,żółta
cebula-1 szt
czosnek-4 ząbki
papryczki chilli-2 szt
przyprawa do burritos
czerwona fasolka-pół puszki
sos pomidorowy-2 szklanki
tortilla-5szt
ser żółty
 
 
Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Gdy się zarumienią dodajemy pokrojoną w paski świeżą paprykę i papryczkę chilli. Wszystko razem dusimy, a na koniec dodajemy fasolkę.
 

Na drugiej patelni podsmażamy mięso przyprawione przyprawą burritos, solą i pieprzem. Gdy mięso się podrumieni łączymy je z warzywami.
   
 
Następnie rozkładamy ciasto i nakładamy jego środek gotowy farsz, posypujemy startym serem, po czym mocno skręcamy w rulon i układamy w brytfance.
  

Zwinięte burritos posypujemy serem, przyprawą do burritos i polewamy przecierem pomidorowym.
 

Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na ok 20-25 min.
  
 
Smacznego:)

Kulinarne podróże

3 komentarze:

  1. Mniam! Zrobiłam wczoraj właśnie z Twojego przepisu i wyszły przepyszne!

    OdpowiedzUsuń
  2. Twój przepis mnie zachęcił! Przygotuje chyba sobie w domu!
    Pozdrawiam
    ujemfot.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń