wtorek, 28 sierpnia 2012

Makaron z kurczakiem i szpinakiem


Skład:
filet z kurczaka-1szt
szpinak-pol opakowania
czosnek-5zabkow
cebula - ćwiartka
ser lazur-1szt
śmietana do zup i sosów - pól szklanki
sol
pieprz
 

Oczyszczona pierś z kurczaka posypujemy sola i pieprzem i odstawiamy na 1h .
 

Posiekaną w kostkę cebulę i czosnek podsmażamy na patelni wraz ze szpinakiem przez ok.10min, a
następnie dodajemy serek. Gdy ser się rozpuści dodajemy śmietanę i przyprawiamy pieprzem.
 

Na drugiej patelni podsmażamy na zloty kolor kurczaka. Sos łączymy z makaronem a na wierzchu układamy kurczaka.
 

Teraz wystarczy tylko udekorować bazylią i... GOTOWE :)

Życzymy smacznego!




Kinowe inspiracje - KONKURS

4 komentarze: