poniedziałek, 27 sierpnia 2012

Faszerowane pomidorki


Skład :
mozzarella kulki - pół opakowania
pomidorki cherry - 10szt
bazylia - ok 10 listków
przyprawa z suszonych pomidorów "KAMIS"
krem balsamiczny
 

Odcinamy górę w pomidorkach i wydrążamy środek, następnie nadziewamy kulką mozzarelli.
 

Jeżeli pomidorki są bardzo małe kulki sera kroimy na połówki.
  

Na koniec polewamy je kremem balsamicznym, przyprawiamy przyprawą z suszonych pomidorów i ozdabiamy świeżą bazylią.
 

Bardzo szybka, prosta i efektowna przystawka:)
 

SMACZNEGO!




Sprawdzone menu na imprezy!

10 komentarzy:

  1. Świetny pomysł :) Na pewno wykorzystam go przy następnej posiadówce ze znajomymi

    OdpowiedzUsuń
  2. Dokladnie! Świetnie nadaję się do skubania podczas rozmowy. Pozdrawiam i zapraszam
    http://deedeelicious.blog.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo sie cieszymy,ze nasz przepis przypadl do gustu:)Pozdrawiamy

    OdpowiedzUsuń
  4. Zrobiłam je w zeszłym tygodniu, wyszły pyszne! Zamiast kremu balsamicznego( skończył się :() polałam je octem balsamicznym. Następnym razem będą już z kremem:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Rownie pysznie smakuja z pesto bazyliowym:) Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetnie wyglądają i są super alternatywą dla tradycyjnych, dużych pomidorów :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  7. Piękna przystawka. Poproszę o dodanie jej do mojej akcji psiankowatej ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Będę musiała wypróbować na jakąś imprezkę :) Gdzie krem balsamiczny kupiłaś?

    OdpowiedzUsuń
  9. w delikatesach K&M.Jest przepyszny a nie o kazdym mozna tak powiedziec.Polecam.Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  10. wyglądają ślicznie te małe cudeńka:) extra pomysł na imprezkę:)

    OdpowiedzUsuń