filet z kurczaka -1 szt.
migdały - 1 opakowanie
jajko - 1 szt.
mleko-2 łyżki
sól
pieprz
migdały - 1 opakowanie
jajko - 1 szt.
mleko-2 łyżki
sól
pieprz
Fileta z kurczaka myjemy i oczyszczamy, a następnie lekko rozbijamy tłuczkiem. Solimy, pieprzymy i odstawiamy na min 2h. Jajka roztrzepujemy z mlekiem. Mięso moczymy w jajku i mleku, a następnie przyprawiamy do smaku i panierujemy w płatkach migdałowych.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
iii ...gotowe:)
Smacznego!
musi być pyszota!
OdpowiedzUsuńNigdy nie próbowałam migdałowej panierki. Ten smak musi być ciekawy. :) Na pewno spróbuję.
OdpowiedzUsuńPolecamy:) na pewno bedzie smakowal:)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł z migdałami, wygląda pysznie, lubię takie dania, robiłam też wg Okrasy(kuchnia lidla), z szynką szwardzwaldzką i serem, pychota:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam migdałową panierkę. polecam też taką z mielonych migdałów
OdpowiedzUsuńzapowiada się obłędnie smacznie :)
OdpowiedzUsuńsmaczny pomysl!:) skorzystam kiedys na pewno!:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takiego kurczaka i do tego jeszcze młode ziemniaczki pieczone z tymiankiem i cytryną mmmm wyborne danie :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam :)