piątek, 24 sierpnia 2012

Filet z kurczaka panierowany w migdałach


 

Skład:
filet z kurczaka -1 szt.
migdały - 1 opakowanie
jajko - 1 szt.
mleko-2 łyżki
sól
pieprz
 

Fileta z kurczaka myjemy i oczyszczamy, a następnie lekko rozbijamy tłuczkiem. Solimy, pieprzymy i odstawiamy na min 2h. Jajka roztrzepujemy z mlekiem. Mięso moczymy w jajku i mleku, a następnie przyprawiamy do smaku i panierujemy w płatkach migdałowych. 
 

 

Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
 

iii ...gotowe:)
 

 Smacznego!

8 komentarzy:

  1. Nigdy nie próbowałam migdałowej panierki. Ten smak musi być ciekawy. :) Na pewno spróbuję.

    OdpowiedzUsuń
  2. Polecamy:) na pewno bedzie smakowal:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajny pomysł z migdałami, wygląda pysznie, lubię takie dania, robiłam też wg Okrasy(kuchnia lidla), z szynką szwardzwaldzką i serem, pychota:)

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam migdałową panierkę. polecam też taką z mielonych migdałów

    OdpowiedzUsuń
  5. zapowiada się obłędnie smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. smaczny pomysl!:) skorzystam kiedys na pewno!:)

    OdpowiedzUsuń
  7. uwielbiam takiego kurczaka i do tego jeszcze młode ziemniaczki pieczone z tymiankiem i cytryną mmmm wyborne danie :)

    pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń