środa, 22 sierpnia 2012

Bitki z pieczarkami i papryką


Skład:
polędwica-0,5 kg
pieczarki-15 dag
papryka-1 duża
marchewka-1
pietruszka-1
czosnek-4 ząbki
cebula-1 mała
  

Cebulę i czosnek pokrojony w kostkę smażymy na patelni,gdy się już podrumieni dodajemy paprykę pokrojoną w paski i pieczarki i dusimy ok 10 min


W tym samym czasie gotujemy resztę warzyw dodając liść laurowy i ziele angielskie.Gdy warzywa z patelni są już gotowe dodajemy je do garnka z gotującymi się warzywami.


Na tej samej patelni podsmażamy wcześniej cienko pokrojoną polędwice, przyprawioną solą, pieprzem i oprószoną mąką.


Po usmażeniu dodajemy polędwice do garnka i wszystko razem dusimy (woda w garnku ma delikatnie przykryć warzywa i mięso) doprawiając do smaku solą i pieprzem.
  

Jeżeli lubimy gęstszy sos proponuję dodać Winiary pomysł na gulasz.
 

 SMACZNEGO:)

Paprykujemy 3

3 komentarze: