polędwica-0,5 kg
pieczarki-15 dag
papryka-1 duża
marchewka-1
pietruszka-1
czosnek-4 ząbki
cebula-1 mała
Cebulę i czosnek pokrojony w kostkę smażymy na patelni,gdy się już podrumieni dodajemy paprykę pokrojoną w paski i pieczarki i dusimy ok 10 min
W tym samym czasie gotujemy resztę warzyw dodając liść laurowy i ziele angielskie.Gdy warzywa z patelni są już gotowe dodajemy je do garnka z gotującymi się warzywami.
Na tej samej patelni podsmażamy wcześniej cienko pokrojoną polędwice, przyprawioną solą, pieprzem i oprószoną mąką.
Po usmażeniu dodajemy polędwice do garnka i wszystko razem dusimy (woda w garnku ma delikatnie przykryć warzywa i mięso) doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Jeżeli lubimy gęstszy sos proponuję dodać Winiary pomysł na gulasz.
i taki obiad lubię!:)
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńNajprostsze najlepsze:) Pozdrawiamy
OdpowiedzUsuń