Skład:
kiełbasa biała surowa-2-3 szt
boczek wedzony-15 dag
ziemniaki-3 duze
marchewka
pietruszka
cebula-polowka
czosnek-3 zabki
por
seler
ziele angielskie
liść laurowy
grzyby suszone-garsc
majeranek
barszcz bialy winiary
zurek winiary
Na poczatek zalewamy wrzatkiem nasze grzyby i odstawiamy na 20 min.
W tym czasie do 3 l wody wrzucamy oczyszczoną kiełbase,gotujemy i oczyszcamy ja z ,,szumowin,,Nastepnie dodajemy pokrojone warzywa ziele angielskie i liśćlaurowy a na koniec podsmażony wczeniej na patelni,pokrojny w kostke boczek,cebule i czosnek.
Gdy grzybki sa juz gotowe,kroimy je w paski i dodajemy do naszego zurku.
Na koniec do polowy klubka wlewamy wody i uzupelniamy zurkiem i barszczem winiary,po pół opakowania z każdej saszetki i dodajemy ją do naszej zupy.
Wszystko gotujemy jeszcze jakies 20 min.
i GOTOWE:)
Wygląda smacznie. Ja robię bardzo podobnie.
OdpowiedzUsuńWitam
OdpowiedzUsuńGratuluję wygranej w konkursie: Winiary Inspiruję organizowanym przez www.jakpomasle.pl oraz markę Winiary. Nagrody zostaną wysłane pocztą.Proszę o podanie adresu wysyłki nagród.
Super, dziękujemy! :)
Usuń