Z najprostszymi daniami jest największy kłopot, prawda? :)
A to za słone... To rozgotowane...
Na przykład taka kukurydza - ja zawsze zbyt długo ją gotowałam i za dużo soliłam...
A to za słone... To rozgotowane...
Na przykład taka kukurydza - ja zawsze zbyt długo ją gotowałam i za dużo soliłam...
A okazuje się, że przyrządza się zupełnie na odwrót!
Otóż kukurydzę gotujemy ok 10-15 minut
w OSŁODZONEJ wodzie (ok 1 łyżeczki).
w OSŁODZONEJ wodzie (ok 1 łyżeczki).
Dopiero po wyjęciu solimy ją i topimy na wierzchu masełko:)
mmm...
i już nam ślinka cieknie, a Wam? :)
i już nam ślinka cieknie, a Wam? :)
Ja osobiście kukurydzy nie lubię, jednak przygotowuję mojemu Mężczyźnie. Zawsze gotuję 11 minut w wodzie posłodzonej 1 łyżeczką cukru brązowego. Podobno jest przepyszna :)
OdpowiedzUsuńJa slodze bialym ale nastepnym razem poslodze brazowym:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam gotowaną kukurydzę z masłem i dużą ilością soli :)
OdpowiedzUsuń