wtorek, 9 października 2012

Pieczona szynka z warzywami


szynka-ok 1 kg
cebula-1 szt
papryka-1 szt
pieczarki-15 dag
czosnek-4 ząbki
bakłażan-1 mały
liść laurowy-3 szt
ziele angielskie-3szt
majeranek, oregano, świeży pieprz, olej
marynata szlachecka-"Kamis"

Umyte mieso nacieramy drobno posiekanym czosnkiem, majerankiem i oregano, po czym wkładamy  do miski i zalewamy marynatą szlachecką.
 

Mięso w marynacie wkładamy do lodowki minimum na 3h, a najlepiej na całą noc.
 

Następnie zamarynowane mieso obsmażamy z dwoch stron na patelni i wkładamy do brytfanny.
 

Cebulę kroimy w piórka, paprykę na duże paski, a pieczarki na ćwiartki i okładamy składniki na dookoła mięsa.
 


Pieczemy w piekarniku ok 1,5 godziny
 

 
SMACZNEGO ! :)

2 komentarze:

  1. Szynka jest świetna, bo zawsze wychodzi mięciutka. A z takimi dodatkami musi być przesmaczna :))

    OdpowiedzUsuń
  2. w ilu stopniach pieczemy?

    OdpowiedzUsuń