szynka-ok 1 kg
cebula-1 szt
papryka-1 szt
pieczarki-15 dag
czosnek-4 ząbki
bakłażan-1 mały
liść laurowy-3 szt
ziele angielskie-3szt
majeranek, oregano, świeży pieprz, olej
marynata szlachecka-"Kamis"
Umyte mieso nacieramy drobno posiekanym czosnkiem, majerankiem i oregano, po czym wkładamy do miski i zalewamy marynatą szlachecką.
Mięso w marynacie wkładamy do lodowki minimum na 3h, a najlepiej na całą noc.
Następnie zamarynowane mieso obsmażamy z dwoch stron na patelni i wkładamy do brytfanny.
Cebulę kroimy w piórka, paprykę na duże paski, a pieczarki na ćwiartki i okładamy składniki na dookoła mięsa.
Pieczemy w piekarniku ok 1,5 godziny
SMACZNEGO ! :)
Szynka jest świetna, bo zawsze wychodzi mięciutka. A z takimi dodatkami musi być przesmaczna :))
OdpowiedzUsuńw ilu stopniach pieczemy?
OdpowiedzUsuń