Skład:
bakłażan-2 szt
mieso mielone-wieprzowe-300g
papryka-1 szt
jajko-1 szt
czosnek-4 ząbki
cebula-1 mała
bułka tarta-3 łyżki
natka pietruszki
Piekarnik nagrzac do 180 stopni.Bakłażany umyć i przekroić wzdłuż na pół.Ponacinać miąższ,nie przecinając skórki.Bakłażany oprószyć solą i nasmarować oliwą.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec przez 30 min.
Do naczynia włożyć mięso,natkę pietruszki,bułkę tartą,jajko i wczesniej podsmażoną na patelni cebule z czosnkiem i papryką.Doprawić solą i pieprzem.
Po 30 minutach wyciagamy nasze bakłażany i wydrążamy miąższ.
Wydrążony miąższ kroimy w kostkę i dodajemy do naszego farszu.
Nadzieniem faszerujemy nasz bakłażan,skrapiamy oliwą i wstawiamy do piekarnika na 30 min nastepnie ustawiamy funkcje grill i grilujemy prez 10 min.
Smacznego:)
wygląda apetycznie):
OdpowiedzUsuńBakłażan z mięsem?? Zawsze jadłam z kozim serem, bardzo ciekawe rozwiązanie!! :)
OdpowiedzUsuńI slina cieknie :)))
OdpowiedzUsuńhttp://dobre-rady-nie-od-parady.blogspot.de/
Bakłażan... PYCHA! :)
OdpowiedzUsuń