Skład:
1 filet kurczaka
pół cytryny
kiełki fasoli - 2 opakowania
papryka żółta i czerwona
5 ząbków czosnku
pół cebuli
sałata lodowa
pół cytryny
kiełki fasoli - 2 opakowania
papryka żółta i czerwona
5 ząbków czosnku
pół cebuli
sałata lodowa
Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju podsmażamy czosnek z cebulką i dodajemy
kurczaka. Chwilę smażymy, po czym wrzucamy paprykę i wszystko razem dusimy.
Następnie dodajemy kiełki i
dusimy jeszcze przez 5 min. Wyciskamy do całości sok z połówki cytryny i wrzucamy suszone papryczki
chilli (ilość zależy od tego jak bardzo ostre jedzenie lubimy :)). Na koniec wykładamy wszystko na porwaną sałatę lodową i gotowe.
Dla osób zdrowo się odżywiających lub liczących kalorie polecamy wersję light, czyli przygotowanie tego dania na patelni grillowej bez dodatku oleju - pysznie, dietetycznie i ZDROWO! :)
Smacznego :)
Mniam! Wspomnienia z Tajlandii wracają!
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę zrobić takie danie!
Dziękuję za udział w akcji. Pysznie wygląda ten tajski kurczak! :))
OdpowiedzUsuńmało w nim tajskości
OdpowiedzUsuń