Pieczony schab:
Nacieramy schab solą, vegetą, czosnkiem i majerankiem. Odstawiamy na całą noc w chłodnym miejscu.
Następnego dnia wkładamy do rękawa i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 godzinę. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia.
Rureczki schabowe:
Mieszamy
chrzan z roztartym jajkiem (aby był bardziej delikatny możemy dodać
trochę masła). Wykładamy mus na plasterki schabu i zawijamy w ruloniki.
Układamy jeden na drugim na półmisku, zalewamy galaretą z żelatyny
przyrządzoną według przepisu na opakowaniu i odstawiamy w chłodnym
miejscu do zastygnięcia galarety. Potem tylko ozdabiamy według uznania i
gotowe ;)
SMACZNEGO :)
przepięknie podane!!!!
OdpowiedzUsuńInteresujące, na pewno trzeba wypróbować :)
OdpowiedzUsuń